• Advertisement

vraagje



Re: vraagje

Berichtdoor m.hoomoedt » 21 dec 2011, 21:17

hallo marja

hier het recept wat mijn moeder altijd gebruikte en ik dit jaar voor het eerst gemaakt heb

1 pond suiker
1 pakje boter
1 pond meel
1 pakje vanile suiker
2 eieren
lauw water

pakje boter laten smelten in een pan dan voegt men de suiker en vanille suiker toe ,goed roeren
daarna de eieren erbij dit geheel goed roeren tijdens het roeren het meel in gedeeltes erbij voegen(niet in het geheel want dit stuift als een gek)
dit door roeren tot een creme achtige substantie.
als het iets te dik is beetje lauw water toevoegen
let wel op dat het beslag niet te dun is.

veel s6 met het maken van knieperties
het ligt niet aan de duiven maar aan de liefhebber
m.hoomoedt

Avatar gebruiker
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: 07 jan 2011, 23:33
Woonplaats: steenwijk

Re: vraagje

Berichtdoor jacco » 21 dec 2011, 23:14

die kan je toch gewoon nog kopen een wafel ijzer?
stil staan is achteruit gaan
jacco

Avatar gebruiker
Super Lid
Super Lid
 
Berichten: 4476
Geregistreerd: 27 jan 2010, 12:02
Woonplaats: nijkerk

Re: vraagje

Berichtdoor m.hoomoedt » 21 dec 2011, 23:21

jacco schreef:die kan je toch gewoon nog kopen een wafel ijzer?

hier in t noorden is het toch echt een knieperties iezer een wafel is dikker dan een kniepertien ( als ik het goed heb)
het ligt niet aan de duiven maar aan de liefhebber
m.hoomoedt

Avatar gebruiker
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: 07 jan 2011, 23:33
Woonplaats: steenwijk

Re: vraagje

Berichtdoor jacco » 21 dec 2011, 23:37

http://www.speurders.nl/overzicht/kniep ... rtjes+tang

is een link jacob waar zo tang tekoop staat als dat hem is

hieronder nog een reccept


Kniepertjes
Ze horen gewoon bij "oud en nieuw"

Bereidingstijd:30-60 minuten Keuken:Nederlandse keukenSmaak:ZoetTechniek:N.v.t.Soort gerecht:BanketUit eigen keuken:Nee (i)Ingrediƫnten
200gr. suiker - 125gr. boter - 1 ei - 250gr. bloem - 0.5 thl. kaneel

Bereidingswijze
Los de suiker in 1.5dl warm water op. Laat de boter in het suikerwater smelten. Zeef de bloem en klop het ei los. Roer de bloem, ei, kaneel en beetje bij beetje het suikermengsel doorelkaar tot je een glad beslag hebt. Laat het deeg een nacht rusten. Verhit het wafelijzer en vet het goed in. Doe een deegbolletje ter groote van een stuiter in het hete ijzer en knijp de tang goed opelkaar. Bak het kniepertje in 1-2 minuten op half-hoog vuur gaar. Rol de kniepertjes zo uit het hete ijzer om de steel van een houten lepel en laat ze afkoelen. Vul de rolletjes, vlak voor het serveren met slagroom.

Serveertips
Je kunt ipv kaneel ook anijszaadjes door het beslag doen.
stil staan is achteruit gaan
jacco

Avatar gebruiker
Super Lid
Super Lid
 
Berichten: 4476
Geregistreerd: 27 jan 2010, 12:02
Woonplaats: nijkerk

Re: vraagje

Berichtdoor Eduard » 22 dec 2011, 08:18

Maak het beslag wat dunner door meer water.
Dik vloeibaar is de maat ervoor.
Een rusttijd maakt het beslag weer dikker, mogelijk te dik om uit te vloeien.
Ietsje water erbij doet het weer goed komen.

Dan kan je met een gepaste lepel beslag overal bakken in pan of op een plaat.
Rollen doe je gelijk na het uithalen dan is het nog week genoeg.

Bakken als flensjes of crepes zeg maar om de gedachten te bepalen.
Voor vullen kan je de eigen fantasie gebruiken;, slagroom, creme, confitures, etc. al dan niet verrijkt met allerlei smaken
Eduard

Avatar gebruiker
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1412
Geregistreerd: 27 jan 2010, 07:24
Woonplaats: Arnhem

Re: vraagje

Berichtdoor m.hoomoedt » 22 dec 2011, 21:18

dat is dan weer prettig geregeld

de een levert het recept de ander de gaskniepertiesiezer
het ligt niet aan de duiven maar aan de liefhebber
m.hoomoedt

Avatar gebruiker
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3134
Geregistreerd: 07 jan 2011, 23:33
Woonplaats: steenwijk


Keer terug naar Recepten, gerechten en kruiderij



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast