• Advertisement

INDONESISCHE BOERENKOOL



Re: INDONESISCHE BOERENKOOL

Berichtdoor Eduard » 02 apr 2010, 18:36

Was ene Mevrouw Buis die dit recept ooit ook aan mij bekend maakte.
Van geboorte Javaanse had ze dat van huis uit meegekregen.
Meen echter dat die er ook nog santen en of kokos in deed. :?

Zoals alle Indische mensen deed ze dit en andere soorten van hapjes meebrengen naar de volkstuin.
Was multicultureel zonder enkel probleem van welke deelnemer daar dan ook.
Deden veel van elkaar overnemen in eetgedrag en teeltcultuur.

Kon je ook leren dat de rood gekleurde knoflook pittiger was dan de normale witte.
Waren Grieken en Italianen die ons vroegen hoeveel knoflook wij gebruikten.
Stuk of 5 was het nonchalante antwoord daarop.
Vijf tenen was het verbaasde antwoord.
Nee vijf bolletjes de repliek. :lol: :lol: :lol:

Kregen van dan af aan het advies een soort van afzuigkap annex schoorsteen op het hoofd te dragen.
Waren zelfs Turken en Marokkanen die ongezien een stapje achteruit probeerden te zetten indien die wat dichtbij stonden in gesprek.

Hebben daar veel over gelachen en toen er wat meer mee dierven te eten was ook dat leed geleden voor de deelnemers.

Italianen spanden de kroon met de BBQ en andere eetfestijnen voor wat betreft de uitgebreide en van veel wijn voorziene tuin etentjes..

Ben eigenlijk wel benieuwd of bij jou ook Indische roots ten grondslag liggen hieraan.
Eduard

Avatar gebruiker
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1440
Geregistreerd: 27 jan 2010, 07:24
Woonplaats: Arnhem

Keer terug naar Recepten, gerechten en kruiderij



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten

cron